Friday, July 26, 2013

Food post : Serbian plum dumplings / Knedle sa šljivama










Sastojci:
  • 1 kg krompira
  • 1 jaje
  • 200 gr mekog brasna
  • 250 gr ostrog brasna
  • 1 kesica prezli
  • šljive
  • secer 
  • cimet
Priprema:
Krompir oprati, ocistiti, skuvati, ocediti od vode i prohladiti.
Prohladjen krompir izmiksati miserom, pa dodati  jaje i mutiti mikserom.
Potom dodati prvo meko brasno, pa onda lagano dodati ostro brasno i sve fino sjediniti.
U vecu serpu staviti vodu i malo soli pa pustiti da prokljuca.
Sljive oprati i obrisati da budu suve.
Od testa otkidati komade zavisno od velicine sljive, rastanjiti testo na dlanu, u sredinu staviti sljivu i oblikovati knedlu.
Spustati u vrelu kipucu vodu knedle.
Knedle su gotove kad isplivaju na povrsinu.
Prezle ispržiti na ulju pa gotove i ocedjene knedle uvaljati u prezle.
Po zelji dodati šećer i malo cimet (ja ga obožavam!)
Use Google translate 
and
Bon appetit! :)
With Love,
Dragana